Para 100 viteve shqiptarët ishin shumicë në Prilep !

vull

Historianët sqarojnë se menjëherë pas përfundimit të Luftës së parë Ballkanike shqiptarët që kanë jetuar në Prilep dhe në qytetet e tjera lindore të Maqedonisë i kanë shpërngulur me dhunë për në Turqi, ndërsa ata që mbetën për ti shpëtuar shpërnguljes u asimiluan Në një reportazh të gazetës “New York […]

Fiset Kryesore ilire

vull

Ndër fiset më të përmendura ilirie janë taulantët, adrianët, dardanët, dalmarët, albanët, penestët, molosët, kaonët, thesprorët etj. – TAULANTËT: Banonin në zonën e Adriatikut, që nga lumi Vjosa, deri në prapatokën e Dyrrahut. Ky fis luajti një rol shumë të rëndësishëm në historinë ilire të shek. IV-III p.K., duke u vënë […]

Atdhetari tetovar që hyri në Shtëpinë e Bardhë

vull

Ismail Arsllani “Na kanë ftuar shpesh në Shtëpinë e Bardhë në Uashington, ku kemi dhënë shumë raporte të hollësishme për gjendjen e shqiptarëve në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Luginën e Preshevës dhe Mal të Zi”, kishte thënë gjatë një bisede, veprimtari tetovar në SHBA, Jusuf Azemi. Në vitin 1993 ishte mbajtur […]

Togeri që luftoi me emblemën e Skënderbeut: Me rastin e 75-vjetorit të rënies dëshmor të togerit tetovar, Alirami Jakupi

vull

Togeri që luftoi me emblemën e Skënderbeut  /Me rastin e 75-vjetorit të rënies dëshmor të togerit tetovar, Alirami Jakupi/ Ismail Arsllani  Pas kapitullimit të Italisë, nga fundi i tetorit dhe fillimi i nëntorit të vitit 1943, në Tetovë fillojnë përgatitjet për themelimin e batalionit ushtarak shqiptar “Luboten”, që përmendet edhe […]

Si u nxorr nga varri diktatori në ’92, kazma mbi kafkë

vull

Enver Hoxha, diktatori më gjakatar i Europës Lindore do të vdiste 34 vite më parë, pikërisht në 11 prill duke lënë pas një Shqipëria të shkatërruar, njerëz në uri, mijëra të vrarë, zhdukur, arrastisur, burgosur dhe përdhunuar gjatë regjimit të tij. Gjashtë vite pas vdekjes së tij, në Shqipëria do […]

Subscribe US Now