Ministri Ismaili e mbështet Festivalin e Fëmijëve “Litera”

vull

Ministri Hysni Ismaili sot realizoi takim me përfaqësuesit e Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë dhe Ilustrimit për Fëmijë “Litera”, nga Qendra për Komunikim Vizual dhe Shërbime Grafike “Efektiva”. Festivali i cili i kultivon vlerat shoqërore dhe me konceptin e tij e vendos Maqedoninë e Veriut në hartën e festivaleve të këtij […]

Ditët Evropiane të Trashëgimisë Kulturore “Arti dhe argëtimi”

vull

Të nderuar, Evenimenti: “Ditët Evropiane të Trashëgimisë Kulturore” përfshin më se 70.000 ngjarje kulturore që po organizohen në pesëdhjetë vende-nënshkruese të Konventës Evropiane të Kulturës. Kjo nismë mbarë-evropiane ka për synim ndërgjegjësimin e publikut të gjerë mbi trashëgiminë e përbashkët evropiane. Gjatë realizimit disa dekadash, Ditët Evropiane të Trashëgimisë Kulturore […]

Ekspozitë retrospective monografike nga Rexhai Hyseni

vull

Rexhai Hyseni ka lindur në fshatin Mateç në vitin 1958, ka kryer Shkollën e Pedagogjisë në Shkup. Bazat e artit figurativ i mori në Shkollën Pedagogjike dhe nga mësimet e Kiro Karaxhës. Pas pauzës disavjeçare ku mori pjesë në disa shkolla fillore, vazhdoi të formohej në Akademinë Pedagogjike te profesori […]

U promovua audio libri “Ky nuk është fundi” që i kushtohet Toshe Proeskit

vull

Lidhja Kombëtare e Personave të Verbër të Republikës së Maqedonisë së Veriut sot e promovoi audio librin “Ky nuk është fundi” që i kushtohet Toshe Proeskit, si dhe revistën mujore me zë “Panorama”, e cila është lajmëtari i Lidhjes për Informimin e personave të verbër dhe personave me shikim të […]

Ministri i Kulturës Ismaili e hapi simpoziumin shkencor “Miniera dhe Arkeologjia”

vull

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, mbrëmë në Shtip mbajti fjalim në hapjen e simpoziumit shkencor ndërkombëtar “Miniera dhe Arkeologjia”, organizator i të cilit është Enti për Mbrojtjen e Monumenteve të Kulturës dhe Muzeut Shtip. Në praninë e miqve të shumtë, ministri i Kulturës Ismaili theksoi se mbajtja e kësaj ngjarjeje […]

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, mbajti fjalim në hapjen e Edicionit të Katërt të Festivalit të Xhazit në Tetovë

vull

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, mbrëmë (11 shtator) në Qendrën e Kulturës në Tetovë mori pjesë në hapjen e Edicionit të Katërt të Festivalit të Xhazit në Tetovë. Në fjalimin e tij të shkurtër përshëndetës para të pranishmëve, ministri i Kulturës, Ismaili, theksoi se Festivali i Xhazit në Tetovë me […]

Ministri i Kulturës mori pjesë në mbylljen solemne të Festivalit “Hëna e zhveshur”

vull

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, mbrëmë në Qendrën Sportive “Novo Lisiçe” mori pjesë në mbylljen solemne të Edicionit të Gjashtë të Festivalit “Hëna e zhveshur”, i cili filloi më 2 shtator.   Ministri i Kulturës, Ismaili, në kuadër të ndarjes së çmimeve të Festivalit, ia ndau çmimin për shfaqjen më […]

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, mori pjesë në hapjen e Edicionit të 14-të të “Roma Truba Fest”

vull

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, mori pjesë në hapjen e Edicionit të 14-të të “Roma Truba Fest” në sheshin e qytetit në Kumanovë, duke vënë në dukje se Ministria e Kulturës e mbështet edhe këtë festival, ndërsa për përvjetorin e ardhshëm njoftoi se do të ketë mbështetje edhe më të […]

31 Gusht 2019, dita e parë e vitit të ri Hixhri 1441

vull

Hixhreti, shembull i ripërtëritjes së muslimanit Muaji Muharrem Hixhri, sipas kalendarit Hënor shënon dhe muajin e parë të tij. Por çdo të thotë Hixhri dhe cili është vendi i tij në Islam? Viti Hixhri fillon me emigrimin e Hz. Muhamedit (a.s.) nga Meka në Medine. Shumë të dërguar të Allahut […]

Ministri i Kulturës Ismaili u takuame pjesëmarrësitnë Festivalin Ndërkombëtar të Folklorit “Skupi”

vull

Ministri i Kulturës, HysniIsmaili, sot në hapësirat e Ministrisë së Kulturës realizoi takim pune me një pjesë të pjesëmarrësve në Edicionin e 13-të të këtij viti të Festivalit Ndërkombëtar të Folklorit “Skupi”, i cili do të mbahet nga 28 deri më 31 gusht. Në takim, në të cilin morën pjesë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: