Ministri Hysni Ismaili hapi bibliotekë në Batincë

vull

Sot në fshatin Batincë në Komunën e Studeniçanit u hap biblioteka e cila u mbështet nga Ministria e Kulturës, nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Migrim (IOM), nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar dhe nga sektori privat. Në hapjen e këtij institucioni të rëndësishëm kryesisht për banorët e rinj […]

Ministri i Kulturës, Ismaili, ishte pjesë e edicionit të sivjetëm të manifestimit “Dasma e Galiçnikut”

vull

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, sot mori pjesë në Galiçnik në Edicionin e 46-të të manifestimit skenik kulturor tradicional “Dasma e Galiçnikut”, që më shumë se katër dekada i kultivon traditat dhe ritualet e dasmës së këtij rajoni. Manifestimi në të njëjtën kohë kontribuon në ruajtjen e origjinalitetit të këngëve […]

Në Teatrin Antik në Ohër u hap Edicioni i 59-të i manifestimit të rëndësishëm muzikor skenik në vend, Festivali „Vera e Ohrit“. 

vull

Publikun e shumtë, mysafirët dhe artistët, kreun politik të vendit i përshëndeti ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, i cili nënvizoi se në Teatrin Antik ku edhe para dy mijë vitesh ishte përhapur arti, shtoi se artistët e sotëm të cilët përballen me sfidat e reja të kohës bashkëkohore, me krenari […]

Kryeministri Zaev dhe ministri Ismaili për vizitë në IN Lokaliteti Arkeologjik „Stobi“

vull

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, i shoqëruar nga ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, dhe drejtoresha e Drejtorisë për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore, Eleonora Petrova, sot qëndroi për vizitë pune në Institucionin Nacional Lokaliteti Arkeologjik „Stobi“. Në kuadër të vizitës, drejtori i Institucionit, Spase Perovski, […]

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, e hapi Festivalin e këngëve dhe valleve tëstilizuara „Këngë jeho“

vull

Dje në Strugë filloi Edicioni i 28-të i Festivalit  Ndërkombëtar  të   këngëve dhevalleve të stilizuara të popullit shqiptar „Këngë jeho“. Festivalin e shpalli të hapur ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, i cili në fjalimin e vetpara mysafirëve të pranishëm theksoi se zhvillimi i një kombi matet me ngjarjet kulturoredhe se […]

Studentët e Artit muzikor të UT-së e organizuan koncertin vjetor

vull

Studentët e programit studimor të Artit muzikor të Fakultetit të Arteve të Universitetit të Tetovës e organizuan koncertin vjetor me muzikë vokale instrumentale. Ky koncert është një mundësi e mirë për të gjithë ata studentë të cilët për herë të parë kanë shansin që ta shijojnë skenën duke performuar para […]

Studentët e programit studimor të Artit Figurativ të UT-së me ekspozitë të përbashkët e përmbyllën vitin akademik 2018/2019

vull

Në prag të përmbylljes së semestrit veror, në hapësirat e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Tetovës, më 7 qershor 2019 u hap ekspozita e studentëve të këtij fakulteti, të përkrahur edhe nga profesorët e tyre. Të gjitha punimet e përzgjedhura në këtë ekspozitë janë punime të studentëve nga të […]

Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” i ndau mirënjohje piktorit mbarëkombëtar Prof. Mr. Miftar Memetit

vull

Në Edicionin VI me radhë të manifestimit kulturor “Lidhja na bashkon”, që këtë vit përkoi me 141 – vjetorin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, Shoqata për kulturë dhe art “Tradita”, përpos përkujtimit të veprimtarëve tetovarë që morën pjesë në ngjarjen historike të Lidhjes së Prizrenit, realizimit të orës letrare dhe […]

NJOFTIM | NË UT DO TË PËRUROHET VEPRA “MAQEDONIA NGA ANTIKA DERI TE KOHA JONË” E HISTORIANIT DHE SHKRIMTARIT TË SHQUAR SHQIPTAR JUSUF BUXHOVIT

vull

Më 13 qershor 2019 (dita e enjte) në Universitetin e Tetovës do të përurohet vepra “MAQEDONIA NGA ANTIKA DERI TE KOHA JONË” e historianit dhe shkrimtarit të shquar shqiptar Jusuf Buxhovit. Përurimi do të bëhet në amfiteatrin e Fakultetit të Filologjisë dhe do të fillojë në orën 12:00. Është ky rast i papërsëritshëm për t’u […]

Njoftim: Më 15 qershor në Shkup, Konferenca III Ndërkombëtare e Arkivistikës

vull

Arkivat dhe të drejtat e njeriut Konferenca III Ndërkombëtare e Arkivistikës organizuar me bashkëpunimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup (Maqedoni e Veriut) Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave – Tiranë (Shqipëri) Agjencisë Shtetërore të Arkivave – Prishtinë (Kosovë) 14 – 15 qershor 2019 Shkup, Maqedoni […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: