18 vjet nga masakra e Lubotenit

vull

Sot mbushen 18 vjet nga masakra e Lubotenit, kur forcat maqedonase të sigurisë vranë dhjetë civilë shqiptarë në këtë fshat të Shkupit. Në mëngjesin e 12 gushtit 2001, u zhvillua operacioni i ndërhyrjes së njësiteve policore – ushtarake në Luboten ku vranë fëmija 6-vjeçar Erxhan Aliu, si dhe Dalip Murati, […]

Ahmeti uron besimtarët musliman festën e Kurban Bajramit!

vull

“Të dashur miq, Urime festën e Kurban Bajramit Juve dhe më të dashurve Tuaj. Sakrifica, devotshmëria, solidariteti dhe bamirësia, simbole të kësaj dite, qofshin vlera udhërrëfyese të jetës tonë. Sot dhe çdo ditë qofshi të bekuar!” – shprehet Lideri i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti

REKTORI Prof. Dr. Vullnet Ameti: Në emër të studentëve dhe stafit të Universitetit të Tetovës, të gjithë besimtarëve të fesë islame Jua uroj festën e Kurban Bajramit

vull

Në këtë ditë feste, në të cilën atmosfera shpirtërore ndihet gjithandej, Jua përcjell urimet vëllazërore, me dëshirën  që të keni shëndet, mirëqenie dhe vetëm suksese. Kurban Bajrami është simbol i sakrificës, sinqeritetit e solidaritetit, prandaj le të shprehim devotshmërinë dhe humanitetin tonë, vlera këto që e kanë shoqëruar kombin tonë […]

Menduh Thaçi uron Kurban Bajramin

vull

Të nderuar besimtarë të fesë islame, Kurban Bajrami është festë e solidaritetit, moralit dhe respektit, andaj uroj që të vazhdojmë ti kultivojmë këto vlera të mirëfillta. Në emër të Partisë Demokratike Shqiptare dhe në emrin tim personal ju uroj të gjithë besimtarëve të fesë islame festën e Kurban Bajramit, duke […]

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, sot në Tetovë e vizitoi stendën promovuese “TVSH-ja Ime” dhe bisedoi me tetovarët mbi dobitë e masës së kthimit të 15 për qind të TVSH-së së llogaritur.

vull

Ministri Ismaili konkludoi se rezultatet e deritanishme nga realizimi i masës “TVSH-ja Ime” janë të suksesshme, për të cilën konfirmojnë edhe mbi 9,5 milionë llogari fiskale të skenuara dhe kthimi i tyre qytetarëve që është afër 80 milionë denarë. “Kthimi i 15% të TVSH-së së paguar te qytetarët është me […]

Ja në sa ora do të falet namazi i Kurban Bajramit

vull

Besimtarët musliman të dielën e festojnë festën e Kurban Bajramit. Në Shkup, namazi i Sabahut do të falet më 05:02 minuta, ndërkaq namazi i Bajramit do të falet në ora 06:17 minuta. Manifestimi qendror do të mbahet në Xhaminë Mustafa Pasha në Shkup.> Kurban Bajrami është një nga dy festat […]

Drejtori i ISHP Avziu: Secili dokument edhe në gjuhën shqipe

Blerand Rexhepi

“Në të gjitha njësitë rajonale të Inspektoratit të Punës në territorin e Maqedonisë së Veriut tabelat me mbishkrimin e institucionit shënohen edhe në gjuhën shqipe” bën të ditur drejtori i Inspektoriatit Shtetërorë të Punës Alajdin Avziu. “Në inspektoratin Shtetërorë të Punës, çdo dokument nuk nënshkruhet pa mos u përkthyer edhe […]

Selami: U nënshkruan kontratat e para për furnizim me bagëti mbarështuese, me vlerë për një person deri në 6.5 milion denarë

vull

“Sot u nënshkruan kontratat e para për furnizim me bagëti mbarështuese.Vlera maksimale e kostove të pranueshme për një person është deri në 6.5 milion denarë. Për të rritur kopetë dhe renovuar ato prej këtë vit për masën Furnizim me bagëti mbarështuese ne kemi rritur në mënyrë drastike përkrahjen dhe në […]

Qazimi nga Qendra për arsimin e të rriturve, takon strukturat e Forumit Rinor të BDI-së

vull

“Takim me strukturat e Forumit Rinor të Bashkimit Demokratik për Integrim, ku biseduam dhe i njoftuam më për së afërmi rreth rolit, detyrave dhe aktiviteteve të Qendrës për arsimin e të rriturve, poashtu kisha nderrin të informohem rreth angazhimit dhe aktiviteteve të këtij forumi. Dyert e QARr-it janë të hapura […]

AVZIU: GJUHA SHQIPE SI GJUHË ZYRTARE INKORPOROHET NË ÇDO DOKUMENT QË DEL NGA KY INSTITUCION

vull

“Në të gjitha njësitë rajonale të Inspektoratit të Punës në territorin e Maqedonisë së Veriut tabelat me mbishkrimin e institucionit shënohen edhe në gjuhën shqipe” bën të ditur drejtori i Inspektoriatit Shtetërorë të Punës Alajdin Avziu. “Në inspektoratin Shtetërorë të Punës, çdo dokument nuk nënshkruhet pa mos u përkthyer edhe […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: