Takimi i ministrit të Kulturës, Hysni Ismaili, me ambasadorin francez, Kristian Timonie

vull

Në takim, ministri Ismaili e falënderoi ambasadorin francez për mbështetjen që Republika e Francës ia jep Republikës së Maqedonisë së Veriut në proceset integruese për t’i realizuar qëllimet strategjike, që janë anëtarësimi në Bashkimin Evropian dhe në Aleancën e NATO-s. Ministri Ismaili dhe Timonie u shprehën të kënaqur nga bashkëpunimi […]

Drejtori Zeneli priti në takim atashehun austriak, Fuger

Drejtori i Fondit të sigurimit pensional dhe invalidor i Maqedonisë së Veriut z.Shaip Zeneli në kabinetin e tij pranoi Atasheun për punë dhe politikë sociale, shëndetësi dhe mbrojtje të konsumatorëve të Republikës së Austrisë në Maqedoninë e Veriut, z. Herald Fuger. Gjatë takimit të dy bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime dhe diskutuan […]

UT e përfundoi me sukses trajnimin në kuadër të projektit “Art Blossom”

vull

Universiteti i Tetovës, në bashkëpunim me ekspertë të fushës, shënoi përfundimin e suksesshëm të trajnimit të specializuar 5 ditor në kuadër të projektit “Art Blossom 2018-3-TR01-KA205-061518– Increasing empowerment of young women by innovative and creative artistic flower productions” (Rritja e fuqizimit të grave të reja nëpërmjet prodhimeve innovative, aritistike dhe kreative […]

Sulejman Çerkezi e vizitoi Alternativën

vull

Sot në selinë qendrore të partisë “Alternativa”, kryetari i partisë Afrim Gashi realizoi takim me kryetarin e Lëvizjes për Drejtësi nga Kosova, Sylejman Çerkezi. Gjatë takimit miqësor mes Gashit dhe Çerkezit u bisedua për situatën aktuale në rajon dhe proceset euro-atlantike që po ndodhin në Ballkanin Perëndimor. Në këtë takim […]

Në UT u prezantuan rezultatet e projektit “Elementi ynë kryesor”

vull

Në Universitetin e Tetovës, më 4 korrik 2019, u bë prezantimi i rezultateve të projektit “The main element of us” (Elementi ynë kryesor), projekt i përbashkët i Universitetit të Tetovës, Universitetit “Nisantasi” nga Turqia, Universitetit të Sofjes nga Bullgaria dhe  organizatës Adefis Juventud Internacional nga Spanja. Fillimisht, në ambientet e […]

Bisedë telefonike Zaev dhe Micotakis: Urime për fitoren në zgjedhjet demokratike, u shpreh shpresë për vazhdimin e bashkëpunimit mes Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë

vull

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, realizoi  bisedë telefonike me Kirijakos Micotakis, Kryetar i partisë Demokracia e Re dhe Kryeministër i ri i Greqisë. Kryeministri Zaev ia uroi fitoren zotit Micotakis në zgjedhjet parlamentare dhe i dëshiroi prosperitet dhe mirwqenie Greqisë dhe popullit grek. Dy […]

Forumi i Bashkëinvestimeve dhe Rrjetëzimit/Lazim Destani: Ja si mund të nxisim e realizojmë projektet strategjike

Për dy ditë me radhë, në datat 5 dhe 6 korrik 2019, u mbajt në Prizren, Kosovë, Forumi i Bashkëinvestimeve dhe Rrjetëzimit, i thirrur nga organizata Germin, në bashkëpunim me Komunën e Prizrenit dhe partnerë të tjerë. Në këtë forum, morën pjesë 60 biznese nga diaspora dhe vendet tjera, si […]

Në UT u prezantua strategjia nacionale për zhvillimin e konceptit për një shoqëri dhe interkulturalizëm

vull

Në Universitetin e Tetovës, më 4 korrik 2019 u organizua debat publik për propozim tekstin e “Strategjisë nacionale për zhvillim të konceptit për një shoqëri dhe interkulturalizëm në Republikën e Maqedonisë së Veriut”. Kjo strategji e hartuar nga Qeveria e Maqedonisë së Veriut është një dokument që përherë të parë […]

Në UT u shënua 243-vjetori i Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës

vull

Parlamenti Studentor në bashkëpunim me Fakultetin e Kulturës Fizike të Universitetit të Tetovës, e shënuan 4 Korrikun, Ditën e Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Për nderë të 243-vjetorit të Pavarësisë së SHBA-ve, në ambientet sportive të Universitetit të Tetovës, studentët e kulturës fizike zhvilluan një ndeshje në beach […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: