Universiteti i Tetovës dhe Utah Valley University nga SHBA e thellojnë bashkëpunimin

vull

Në Fakultetin Juridik të Universitetit të Tetovës u mbajt trajnimi “Ekipi i Reagimit Emergjent të Komunitetit”, me pjesëmarrës nga Utah Valley University, Institute for Emergency Management and Disaster Assistance. Ato, fillimisht u pritën në takim nga Prorektori për Arsim i UT-së, Prof. Dr. Reshat Qahili dhe shefi i kabinetit të […]

Invest North Macedonia për herë të dytë në AngaCom në Gjermani

Me mbështetje të drejtpërdrejtë të kompanive vendase të IT-së për paraqitjen e tyre dhe gjetjen e partnerëve të mundshëm të biznesit në Evropë dhe më gjerë, Agjencioni për investime të huaja dhe promovimin e Eksportit të Republikës së Maqedonisë së Veriut kanë marrë pjesë në Ekspozitën dhe Konferencën më të […]

Invest North Macedonia për herë të dytë në AngaCom në Gjermani

vull

Me mbështetje të drejtpërdrejtë të kompanive vendase të IT-së për paraqitjen e tyre dhe gjetjen e partnerëve të mundshëm të biznesit në Evropë dhe më gjerë, Agjencioni për investime të huaja dhe promovimin e Eksportit të Republikës së Maqedonisë së Veriut kanë marrë pjesë në Ekspozitën dhe Konferencën më të […]

Elezi: 26.2 milion euro nga Banka Botërore për lehtësim të tregëtisë dhe transportit në Ballkanin Perendimor

Me 26.2 milion euro nga Banka Botërore, infrastruktura do të përmirësohet, institucionet do të modernizohen dhe bashkëpunimi i tyre do të forcohet në mënyrë që të lehtësojë tregëtinë dhe transportin në Ballkanin Perëndimor, me nënshkrimin e marrëveshjes në mes Ministrisë së Financave dhe Bankës Botërore. Ky është një projekt rajonal, […]

Lazim Destani në Bundestag-Berlin morri pjesë në konferencën “24 Internationale Begegnung“

Lazim Destani në Bundestag, Berlin morri pjes në Konferencës “24 Internationale Begegnung“ (Takimi i 24-t Ndërkombëtar) që u mbajt në Bundestagun gjerman në Berlin, ku dhe takoj Kryetarin e Parlamentit Gjerman Dr. Wolfgang Schäuble, si dhe shumë Deputetë të legjislativit të Gjermanisë dhe personalitete të tjera të larta pjesëmarrëse nga […]

Grubi kolegëve në Evropë: Na jepni shans

vull

Të nderuar, Në emër të të gjithë deputetëve, anëtarëve dhe zëvendësanëtarëve të Komisionit për Çështje Evropiane të Kuvendit tonë, dëshiroj t`ju falënderohem për mbështetjen tuaj të vazhdueshme në lidhje me aderimin e vendit tonë në Bashkimin Evropian. Përcaktimi ynë për anëtarësim në BE është i qartë, e që u vërtetua […]

Këngëtari i njohur shqiptarë humb nënën, Meti me dedikim special për të

Këngëtari i njohur kosovar Meti Bërbatovci ka humbur personin më të dashur të jetës, nënën e tij. Pas një sëmundje të gjatë me të cilën ajo ka vuajtur para pak ditës ka dhënë jetë duke lënë kështu një zbrazëtirë të madhe tek zemra dhe jeta e këngëtarit i cili edhe […]

Kryeministër, çfarë nënkuptoni me konceptin ‘’Zivot za site’’ ?!

Klubi i hendbollit Vardar u shpallë kampion i Evropës ku gjatë festës në mënyrë më të ulët kanë fyer Shqiptarët (Vdekje për shqiptarët, Vetëm një shqiptarë i vdekur është shqiptarë i mirë, Maqedoni e pastër). Koncepti i tillë në parim ndaj kësaj situate është dënues mirëpo nga po ky koncept […]

Elezi: Po bëhen zgjidhje të reja ligjore për të përmirësuar kushtet për tregëtimin e instrumenteve financiare

“Financimi i qëndrueshëm luan një rol të rëndësishëm në përmirësimin e efikasitetit ekonomik, prosperitetit dhe konkurrencës së një vendi. Koordinimi ndërmjet Bankës Popullore dhe Ministrisë së Financave është kyç për ruajtjen e stabilitetit makroekonomik dhe financiarë, i cili është një parakusht për rritje gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme”, kështu theksoi zëvendësministrja […]

Dëmtohen pajisjet urbane në rrugën e Banjës në Tetovë

Pajisjet urbane të vendosura në rrugën e Banjës në Tetovë natën e sontme janë dëmtuar nga qytetarë të papërgjegjshëm të cilët si synim kanë vetëm dëmtinin e pronës publike e cila është vendosur në këtë pjesë rekreacioni për qytetarë të cilët kalojnë një pjesë të mirë të ditës në këtë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: