Ekspozitë individuale e Afrim Spahiut në Çifte hamam

vull

Ekspozitë individuale e Afrim Spahiut në Çifte hamam

Afrim Spahiu është autor jashtëzakonisht i rëndësishëm në historinë e artit të Maqedonisë, ai është themeluesi në fushën e filmit bashkëkohore ballkanike – drejtor i fotografisë dhe një fotograf i shquar në rajon me një numër ekspozita solo në galeri të rëndësishme në rajon dhe më gjerë.

Kjo është paraqitja e tij e parë e madhe në Maqedoni, ku do të ekspozohen veprat e së kaluarës gati pesëdhjetë vjet të krijimtarisë së tij.

Afrim Spahiu është profesor, fotograf dhe prodhues i artit.

Ka lindur në Dibër më 3 maj 1951. Ai u diplomua në Akademinë e Teatrit, Filmit dhe Televizionit në Universitetin e Zagrebit në klasën e Profesor Nikolla Tannhofer.

Ka punuar në Radiotelevizionin në Prishtinë dhe si drejtor i fotografisë në Kosovafilm. Ai ka qenë drejtor i fotografisë për më shumë se 15 filma që nga viti 1977 deri më sot. Ai ka fituar disa çmime.

Ai jeton dhe punon në Prishtinë.

Opusi i Spahiut mbulon një gamë të gjerë të preokupimeve tematike, qasjet teknike dhe qëllimet ideologjike të realizimit të letrës të lehta të ndjeshme. Ai fotografon çdo gjë që e rrethon atë, ndërsa duke u përpjekur sa më shumë që të jetë e mundur për të lënë një funksion klasik apo artin material për veten e tyre, me qëllim për të realizuar kompozime abstrakte që nuk do të ndërpresin marrëdhëniet me realitetin, por më tepër për të theksuar më shumë, por nga një dimension tjetër dhe perspektivë të cilat në disa raste mund të trajtohet si metafizike.

Next Post

Krenaria jonë nuk është e falur, por që vjen nga jetët e djemve dhe vajzave më të mirë të atdheut

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj mori sot pjesë në tubimin përkujtimor për Dëshmorët e Kombit, Shkëlzen Haradinaj, Fatmir Nimanaj, Hasim Halilaj, Luan Nimanaj dhe invalidin e UÇK-së, Enver Haradinaj. Fillimisht, kryeministri Haradinaj në nderim të rënies së lavdishme të këtyre dëshmorëve, bëri homazhe te Shtatorja e Shkëlzen Haradinajt […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: