Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Kuvend, vazhdon seanca për votimin e ministrave dhe zv/ministrave

1 min read
Loading...

Kuvendi sot në mesditë vazhdon mbledhjen e 110 ku në rend dite do të jetë zgjedhja e anëtarëve të Qeverisë, gjegjësisht plotësimin e vendeve vakante.

 

Kryeministri Zoran Zaev ka propozuar Nina Angelovskën për ministre të Financave dhe Hisen Xhemailin për ministër pa resor, si dhe tre zëvendësministra: Kiril Kolemishevski, Elizabeta Naumovska dhe Nexhad Mehmedoviq. Në këtë seancë pritet të votohet edhe zëvendësguvernatori i Bankës Popullore, ku për një mandat të ri është propozuar sërish Fadil Bajrami.

 

Seanca parlamentare për plotësimin e kabinetit qeveritar të kryeministrit Zaev dje filloi dhe vazhdoi deri vonë me debate të ashpra midis pozitës dhe opozitës. Kjo e fundit kërkoi sërish zgjedhje të parakohshme parlamentare, derisa kryeministri Zaev dhe deputetët e shumicës nënvizuan prioritetet që ka vendi në planin e anëtarësimit të plotë në NATO si dhe datën për fillimin e bisedimeve me BE-në.