Takimi i ministrit Nuredini me kryetarin e komunës së Prilepit: Identifikohen projektet prioritare për Prilepin

vull

“Sot Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Naser Nuredini, pati një takim me kryetarin e komunës së Prilepit Ilija Jovanoski. Në takim morën pjesë gjithashtu zëvendësministri Jani Makraduli dhe sekretarja shtetërore Ana Petrovska.

 

Kryetari i komunës së Prilepit shprehu kënaqësi për rolin proaktiv të Ministrit të Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, i cili paraprakisht u dërgoi kërkesë të gjitha komunave për të identifikuar projektet prioritare për financim përmes programeve të Ministrisë në vitin e ardhshëm. Projektet prioritare të komunës së Prilepit janë identifikuar dhe për to është përgatitur tashmë, ose po përgatitet dokumentacioni teknik. Suksesi i zbatimit të programeve kombëtare, tha ministri Nuredini, varet drejtpërdrejt nga shkalla e gatishmërisë së projekteve.

 

Po ashtu, kryetari Jovanoski kërkoi nga Ministria që të shqyrtojë mundësinë e vendosjes së një stacioni matës të cilësisë së ajrit ambiental në Prilep, me ç’rast ministri theksoi se po bëhen analiza rreth nevojës për zgjerimin e sistemit kombëtar të monitorimit të cilësisë së ajrit ambiental dhe natyrisht Prilepi do të përfshihen në ato analiza.

 

Bashkëpunimi me komunat dhe Ministrinë është jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe për këtë arsye koordinimi i ngushtë me këtë dhe komunat tjera do të vazhdojë me qëllim të intensifikimit të investimeve në projekte për mbrojtjen dhe përmirësimin e cilësisë së mjedisit jetësor.” – zyra për informim, Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor

Next Post

Ministri i ekonomisë Kreshnik Bekteshi sot pati një takim pune me drejtorin e përgjithshëm të SHA Elektranave të Makedonisë së Veriut (ESM), Vasko Kovaçevski

Ministri i ekonomisë Kreshnik Bekteshi sot pati një takim pune me drejtorin e përgjithshëm të SHA Elektranave të Makedonisë së Veriut (ESM), Vasko Kovaçevski. Tema kryesore e këtij takimi ishin projektet që po zbatohen, si dhe planet dhe investimet në të ardhmen në sektorin energjetik. Ministri Bekteshi informoi se Ministria […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: