Biznesmeni i njohur turk, padit në prokurori Sinan Idrizin e ‘Air Albania’ për mashtrim (‘Në lojë’ miliona dollarë)

vull

Sinan Idrizi dhe biznesmeni turk

Biznesmeni turk Adnan Polat, është mashtruar nga biznesmeni shqiptar, Sinan İdrizi, partner i Air Albania.

Sipas mediave turke, biznesmeni i njohur turk, Adnan Polat, ish President i Galatasaray është mashtruar nga biznesmeni shqiptar Sinan Idrizi. Idrizi ka marrë para nga biznesmeni turk me premtimin se do të blinte një kompani nafte por kontrata nuk është përmbushur.

Sakaq, bëhet me dije se Polat ka ngritur një padi në prokurorinë e Stambollit në lidhje me këtë çështje.

NGJARJA

Adnan Polat ishte takuar me Sinan Idrizin, partnerin e kompanisë Air Albania dhe president i sport klub Flamurtarit. Idrizi i kishte thënë Polat-it se një kompani e quajtur Global Fluids International, GFI në Shqipëri po bënte një biznes shumë të fitimprurës në Shqipëri dhe ai mund ta ndihmonte nëse donte ta blente kompaninë.

Sipas padisë, Sinan Idrizi, i tha biznesmenit turk se kompania shitej për 17 milionë dollarë dhe 3.5 milionë dollarë do të ishin si garanci. Dhe nëse shitja nuk do të bëhej, atëherë kjo garanci do të kthehej.

PTurku Polat kishte përgatitur një projekt-marrëveshje për blerjen e aksioneve në nëntor 2016. Pas kontratës, Idrizi tha se zyrtarët e kompanisë kishin kërkuar që paratë të kalonin në cilësinë e të besuarit dhe jo përmes bankës. Kështu Polat kishte dërguar tarifën e parapagimit në llogarinë e biznesmenit pas kontratës së shitjes që ata kishin nënshkruar.

Sipsa lajmit të gazetares ‘Dilek Yaman’, Idrizi kishte telefonuar Polat për ta informuar se kishte zgjedhje në Shqipëri dhe projekti do të realizohej pas zgjedhjeve. Pas zgjedhjeve të 2017, shitja nuk u realizua.

Atëherë Adnan Polat kishte kërkuar kthimin e 3.5 milionë dollarëve dhe anulimin e kontratës së shitjes. Por Sinan Idrizi nuk kishte pranuar, prandaj  biznesmeni ka bërë padi në Prokurori për mashtrim dhe kanë nisur hetimet.

Next Post

Studenti i UT-së Adem Ameti realizon një shpikje mbresëlënëse - ndez makinën me përplasje të duarve

Studenti i UT-së  Adem Ameti  realizon një shpikje mbresëlënëse – ndez makinën me përplasje të duarve Studenti i degës së mekatronikës i  Fakultetit të Shkencave të Zbatura në Universitetin e Tetovës, Adem Ameti, ka bërë një shpikje mjaft interesante. Ai ka modifikuar veturën Fiat Polsi, të vitit 1990, që të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: