Jepet leja: Shtatorja e Skënderbeut në qëndër të Ulqinit

vull

Shtatorja e Gjergj Kastriotit Skënderbeut do të vendos në rrethrrotullim, në qendër të qytetit, tek
ndërtesa e Komunës së Ulqinit.
Këtë lajm për Portalin Ul-info e vërtetoi kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq, i cili shtoi se për këtë gjë u tua
pëlqimi i Ministrisë së Kulturës.
Edhe bulevardi në të cilin gjendet rrethrrotullimi mban emrin e këtij heroi kombëtar shqiptar.
Këtë vit festohet 550-vjetori i vdekjes së Skënderbeut.
Përndryshe, ai në Ulqin kishte shtëpinë, të cilën pas vdekjes së tij në vitin 1468 e trashëguan kushërinjtë e tij.
/Ul-info/

Next Post

Nga Gurgurnica e Tetovës në Izmir të Turqisë për ti shpëtuar pushkatimit nga komunistët (Video)

Nga Arben Llala Gurgurnica është një fshat që i përket rrethinave të Tetovës dhe Komunës së Bervenicës. Ky fshat në Malin e Thatë ruajnë me fanatizëm traditat kombëtare ku Plisi i bardhë nuk mungon mbi kryet e burrave të këtij fshati. Deri në vitin 1955 në Gurgunicë jetonte familja Haliti […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: