Amerikani Connor Cato nga Gjeorgjia, i cili u kap me shpejtësi në autostradë muajin e kaluar, thuhet se ka marrë një gjobë prej 1.4 milionë dollarësh për shpejtësinë! Ai ose do të duhet të paguajë gjobën ose të shkojë në gjykatë.

Connor Cato po udhëtonte nëpër Savannah më 2 shtator kur një patrullë e kapi atë duke vozitur 145 kilometra në orë në vend të kufirit prej 90 kilometra në orë.

Kato priste që të merrte një biletë “super shpejtësie”, e cila i lëshohet kujtdo që ngiste 50 kilometra në orë më shpejt se kufiri i shpejtësisë, por ai nuk priste që gjoba të ishte më shumë se maksimumi 1000 dollarë.

Në fillim mendoi se ishte një gabim shtypi dhe menjëherë thirri gjykatën. Megjithatë, atij iu tha ose të paguante gjobën menjëherë ose të priste që gjyqtari ta thërriste.

Gruaja nga gjykata më tha 1.4 milionë në telefon”, ka thënë Kato për mediat, transmeton DailyMail.

“Unë thashë se ishte ndoshta një gabim shtypi, por ajo tha: “Jo, zotëri”. Ose paguani shumën, ose shihemi në gjykatë më 21 dhjetor në orën 13:30”, pohoi Kato.

Vetëm më vonë Kato mësoi se gjoba marramendëse prej 1.4 milionë dollarësh ishte një gjobë e krijuar automatikisht.

Sipas Joshua Peacock, një zëdhënës i qytetit të Savannah, gjoba është krijuar nga softueri i përdorur nga gjykata lokale, i cili aplikohet automatikisht për shoferët që “pëlqejnë shpejtësitë e shkëlqyera”.

Me sa duket, një gjykatës do të përcaktojë masën e saktë të dënimit të Katos kur të dalë në gjykatë. Peacock pretendon se shuma e treguar nuk duhet të kishte bërë që dikush “të shkonte në gjykatë”.

“Programuesit që bënë këtë softuer përdorën numrin më të madh të mundshëm, sepse biletat e shpejtësisë janë të detyrueshme për t’u paraqitur në gjykatë dhe shuma e gjobës nuk është e specifikuar në momentin kur ato lëshohen nga policia”, thotë Peacock.

Ai shprehet se qyteti e përdor këtë sistem që nga viti 2017, por po punon për të rregulluar dërgimin automatik për të shmangur konfuzionin.

Avokati penal Sne Patel mbeti i habitur nga dënimi.

“Kur u pyeta për herë të parë për këtë, mendova se ishte një gabim klerik,” tha ai.

Avokati, i cili merret me padi në lidhje me shkeljet e trafikut, tha se nuk kishte parë kurrë një dënim kaq të lartë për një kundërvajtje.

Në shtetin e Xhorxhias, gjobat për shkeljet e trafikut nuk mund të kalojnë 1000 dollarë, plus shpenzimet gjyqësore.

“Është një shkelje e rëndë, do të kushtojë 5000 dollarë”, tha Patel.

“Shuma e dorëzanisë duhet të jetë në përpjesëtim me atë, kështu që për një kundërvajtje nuk do të shihni shuma mbi 5,000 dollarë, ndoshta 10,000 dollarë,” shpjegon avokati, duke shtuar se shumat më të larta të dorëzanisë rezervohen për krime më të dhunshme – raste si trafikimi me drogë. , vrasje ose sulm i rëndë – ose për personat që pritet të mos paraqiten në gjyq.

By vull