Greva e aktorëve në Hollywood vazhdon prej 100 ditësh, pasi aktorët shprehin shqetësimin për vështirësitë financiare dhe shpresojnë të arrijnë një marrëveshje të mirë me studiot e prodhimit pas negociatave të dështuara.

Në daljen e djeshme jashtë Netflix, aktorët grevistë ishin mirënjohës për propozimin e aktorëve të Hollivudit si George Clooney për t’i dhënë 150 milionë dollarë sindikatës SAG-AFTRA për tre vjet për të ndihmuar në përfundimin e grevës.

“Kjo tregon se ata po i kushtojnë vëmendje dhe tregon se ne kemi një ndikim sepse aktorët e listës A nuk mund të funksionojnë pa listën B dhe C poshtë tyre që bëjnë të mundur pjesën tjetër të shfaqjes,” Richard Speight, 54 vjeç. tha. “Unë jam i kënaqur që ata janë të përfshirë, që janë të përkushtuar emocionalisht dhe madje janë të gatshëm të mbështesin financiarisht atë që po ndodh.”

Vincenza Blank, 36 vjeç, e cila është gjithashtu aktore dhe shkrimtare, tha se solidariteti në vepër ishte mbresëlënës, por barra financiare ishte e rëndë, duke theksuar: “Më është dashur të ndërmarr hapa financiarë që normalisht nuk i bëj për të mbuluar kostot. “

Greva ndaloi prodhimin e filmit dhe televizionit, duke lënë pa punë mijëra anëtarë të ekuipazhit dhe aktorë. Shkrimtarët e filmit dhe televizionit të Hollivudit ratifikuan një kontratë të re tre-vjeçare në fillim të këtij muaji, duke i dhënë fund grevës së tyre 148-ditore.

Por negociatat mes studios dhe sindikatës së aktorëve u ndërprenë javën e kaluar pasi u përplasën për të ardhurat nga transmetimi dhe përdorimin e inteligjencës artificiale. Disa aktorë kanë shprehur shpresën se sindikata do të arrijë një marrëveshje që aktorët meritojnë që do të ndihmojë në mbulimin e kostos së lartë të jetesës në një vend si Los Angeles.

“Ndjenja është se ne do të qëndrojmë të fortë, ne do të vazhdojmë,” tha Kevin Grossman, duke shtuar, “Sigurisht që nuk mendoj se duhet të ndalemi. Nëse arrin deri këtu, duhet të vazhdosh.”

By vull