Austria do të vendosë kontrolle stacionare në kufirin me Republikën Çeke më 18 tetor, për të parandaluar fluksin e emigrantëve të paligjshëm, njoftoi Ministria e Brendshme.

Masa vjen pasi Gjermania njoftoi dy ditë më parë kontrolle kufitare me Republikën Çeke, Poloninë dhe Zvicrën për t’u marrë me fluksin e emigrantëve të paligjshëm.

Kontrollet e reja kufitare çeke do të jenë në fuqi për të paktën 10 ditë.

By vull