Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, thotë se do ta mbështeste vendimin e grupit punues nëse do t’i zvogëlojnë të ardhurat mujore.

I pyetur nga gazetarët nëse pranon t’i reduktohet paga, ministri tha se të ardhurat e tij personale janë në pyetësor dhe të gjithë e dinë.

“Nëse është e rëndësishme apo sa e rëndësishme duhet të jetë lartësia, secili vendos veçmas. Unë kam publikuar në mënyrë transparente fletën time të ankthit. “Nëse grupi i punës vendos për zgjidhje në fushën e reduktimit apo ngrirjes, unë do të mbështetem si anëtar i qeverisë”, tha Bekteshi.

Më herët gjatë ditës së djeshme kryeministri Dimitar Kovaçevski, duke folur për modelin e ri të përllogaritjes së pagave, tha se zgjidhja e re duhet të harmonizohet me shumë parti sepse nuk vendoset vetëm për pagat e ministrave, por edhe për kryetarët, gjyqtarët, prokurorët. , deputetë.

Në mars të këtij viti, Gjykata Kushtetuese miratoi vendimin me të cilin 1050 të zgjedhur dhe emëruar u rritën pagat me 78 për qind. Ndërkohë, punonjësit e shëndetësisë, punonjësit e gjykatave, pensionistët dhe studentët u ankuan se po vdisnin nga uria, ndërsa zyrtarët luksoheshin me rritjen e pagave të tyre tashmë të larta.

By vull