Ka kaluar një dekadë që kur BMW befasoi botën me modelin i3, i cili rezultoi shumë i suksesshëm. Gjatë nëntë viteve, ai shiti një çerek milion kopje, gjë që, duke marrë parasysh karakterin e saj “jo-BMW”, nuk është e keqe.

BMW i3 është ende një nga makinat elektrike më të këndshme estetikisht në rrugë sot. Në të ardhmen, megjithatë, ajo duhet të bashkohet me pjesën tjetër të gamës. Të paktën kështu thotë shefi i zhvillimit të BMW, Frank Weber, të cilit nuk i pëlqen ideja e një “BMW që nuk është një BMW”.

“Shumë njerëzve u pëlqeu, por në sytë e të tjerëve, i3 nuk ishte një BMW e vërtetë.” Një i huaj i vogël në klasë, nëse dëshironi,” tha kreu i zhvillimit të BMW, Frank Weber për Automobilwoche. “Ne nuk do ta bëjmë më në këtë formë,” tha Weber.

Në të njëjtën kohë, BMW është e vetëdijshme se ka kërkesë në treg për një makinë elektrike të tillë relativisht të përballueshme.

“BMW patjetër duhet të sjellë në treg një makinë kompakte dhe të përballueshme”, pranoi Weber për Automobilwoche. “Ne i kushtojmë rëndësi të madhe ofrimit të klientëve akses sa më të mirë në markën BMW. Kjo është arsyeja pse ne po mendojmë me shumë kujdes se si oferta e hyrjes mund të jetë pjesë e familjes Neue Klasse.”

By vull