Zgjedhjet do të jenë të rregullta, ne kemi qëndrim të njëjtë edhe në parti edhe në koalicion, zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare duhet të jenë të ndara dhe për të mirën e vendit mund të diskutohen termat”, tha nënkryetari i LSDM-së Fatmir Bytyqi në një intervistë për Televizionin Alsat M.

Lidhur me koalicionin për zgjedhjet parlamentare, Bytyqi tha se LSDM ka një kapacitet të gjerë koalicioni, është besnik i frontit evropian dhe idesë evropiane dhe është i hapur për të gjitha partitë që duan të jenë pjesë e tij.

Të bashkuar rreth frontit evropian dhe idesë evropiane për një të ardhme më të mirë të vendit, shtoi ai.

– Në të kaluarën kemi dëshmuar se kemi një kapacitet të gjerë koalicioni me parti të ndryshme. Dhe zgjedhjet e fundit parlamentare të vitit 2020 ishin në një frymë të tillë. Tani ne e quajmë atë fronti evropian. Të gjitha partitë që janë të hapura mund të bashkohen ose në lista të përbashkëta ose në një frymë të përbashkët për një të ardhme më të mirë evropiane të vendit, tha nënkryetari i LSDM-së, Fatmir Bytyqi, në një intervistë për Televizionin Alsat M.

By vull