Nënkryetari i LSDM-së dhe zëvendëskryeministër për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi, tha se do të pranonte të jetë kryeministër 100 ditë para zgjedhjeve nëse do t’i kërkohet një gjë e tillë. Për mundësinë e kandidimit për president të vendit, ai thotë se “nëse flitet për një kandidat konsensual pa dallim prejardhjeje etnike dhe ai është më i miri për këtë, do ta pranoja me kënaqësi”.

– E di që ka marrëveshje mes LSDM-së dhe BDI-së për 100 ditët e fundit për të qenë kryeministër shqiptar. Nuk jam i mbingarkuar me atë zgjidhje. Jam mësuar dhe mësuar në jetën time të punoj deri në momentin e fundit. Nëse më vijnë rastet që të më kërkojnë t’i shërbej popullit në postin e kryeministrit, them – po, tha Bytyqi në “Vetëm intervist” në televizionin “Kanal 5”.

I pyetur nëse do të pranonte të ishte kandidat konsensual për president të vendit, Bytyqi u shpreh se nëse flitet për një kandidat konsensual pa dallim etnie dhe ai është më i miri për këtë, do të pranonte me kënaqësi, por siç ai theksoi, nëse kandidati konsensual duhet të jetë vetëm shqiptar, ai nuk do të pranojë.

By vull