Viktor Stojanov nga fondacioni bullgar “Maqedonia” me një postim të ri në rrjetet sociale sërish ka për qëllim vendin tonë.

Për familjet nga Maqedonia, ai ofron ndryshimin e mbiemrit dhe mbylljen me “ov” ose “ev” në vend të “vski”.

Në të njëjtën kohë, siç shkruan ai për një ndryshim të tillë, ai ofron mjete monetare prej 300 euro për qytetarët e Maqedonisë.

Në njoftimin e tij, Stojanov shton se qytetarët e Maqedonisë duhet të kontaktojnë fondacionin bullgar.

Ai vetë 10 ditë më parë ka njoftuar dhe është shprehur i revoltuar për faktin se i është ndaluar hyrja në Maqedoni për një kohë të pacaktuar.

“Nuk ka asnjë arsye pse të mos më lejojnë të hyj në vend”. Nuk kam as biletë për parkim të paligjshëm, por këtu jam i padëshiruar. Në RSM kam realizuar mbi 500 iniciativa humanitare, jam munduar ta ndihmoj Shkupin që të hyjë më shpejt në BE, si dhe t’i afroj dy popujt. Në vend të falënderimit, më ndaluan. Prezantoj Komisionin Evropian kundër Racizmit dhe Intolerancës (ECRI) në Këshillin e Evropës. Në këtë mënyrë gjërat nuk do të kalojnë pa u vënë re”, ka thënë Stojanov për Lupa bullgare.

By vull