Aktualisht situata është e tillë që mijëra protestues dalin në rrugë çdo ditë për të mbështetur Hamasin dhe vrasjet masive që po ndodhin në Izrael.

Në luftën e përgjakshme deri më tani janë vrarë më shumë se 3300 palestinezë dhe rreth 1300 izraelitë dhe pakënaqësia e këtyre ngjarjeve të tmerrshme ndihet në të gjithë botën. Kjo mbështetet nga fakti se Gjermania vendosi të kryejë një anketë mes popullsisë për të marrë një vlerësim politik të migracionit. Luhatjet në popullsi janë diçka me të cilën përballen çdo ditë dhe ajo që i shqetëson më shumë është se janë kryesisht njerëz nga vendet arabe dhe myslimane.

Shumica e gjermanëve besojnë se emigracioni nga vendet myslimane është i keq për të ardhmen e vendit, madje edhe i rrezikshëm.

Aktualisht, situata në Gjermani është e tillë që mijëra protestues dalin çdo ditë në rrugë për të mbështetur Hamasin dhe vrasjet masive që po ndodhin në Izrael.

Popullsia gjermane u trondit kur Këshilli Qendror i Myslimanëve doli dhe u përpoq të justifikonte mizoritë që po ndodhin tani.

Rezultatet e sondazhit treguan se rreth 71% e popullsisë gjermane besojnë se migrimi nga vendet myslimane përbën një rrezik të lartë për vendin e tyre. Në të kundërt, popullsia me mbështetje për migrantët është pakicë, vetëm 9 për qind, dhe 20 për qind nuk janë përgjigjur në anketë.

Klerikët u anketuan gjithashtu në lidhje me demonstratat dhe protestat e dhunshme kundër racizmit dhe dhunës policore. Pak më shumë se gjysma e popullsisë beson se myslimanët në Gjermani janë ata që mbështesin terrorin dhe kaosin dhe se për këtë arsye siguria e të gjithë vendit është në rrezik.

By vull