Ministri izraelit i Energjisë, Israel Katz njoftoi sot se ai ka nënshkruar një dekret që urdhëron kompaninë publike të energjisë elektrike të “ndalojë furnizimin me energji elektrike në Rripin e Gazës”.

Sipas Zyrës së Lindjes së Mesme, banorët e Gazës kanë energji elektrike vetëm për 5 deri në 15 orë në ditë.

Rripi i Gazës normalisht importon deri në 120 megavat energji elektrike nga kompania shtetërore izraelite në Gaza Termal Power, e cila ka një kapacitet teorik prej 140 megavatësh dhe jep vetëm 60 deri në 80 megavat në një cikël normal.

By vull