Komisioni Evropian u detyrua të mohojë komisionerin e vet pasi ai njoftoi pezullimin e ndihmës për palestinezët për shkak të sulmeve të organizatës terroriste Hamas në Izrael.

Komisioni Evropian mohoi të hënën vonë një deklaratë të mëparshme të Komisionerit të Zgjerimit dhe Politikës së Fqinjësisë, Oliver Varhey, i Hungarisë se Bashkimi po pezullonte “menjëherë” ndihmën për zhvillim për Autoritetin Palestinez. Në vend të një pezullimi, Komisioni Evropian thotë se do të ketë një rishikim të menjëhershëm të ndihmës pas sulmit të Hamasit ndaj Izraelit, për të siguruar që paratë të mos keqpërdoren.
“Nuk do të ketë pezullim të ndihmës”, thuhej në një deklaratë të shkurtër nga Komisioni Evropian lëshuar të hënën në mbrëmje, pesë orë pasi komisioneri Oliver Varhei tha se e gjithë ndihma për zhvillim për palestinezët do të “pezullohej menjëherë”. Të gjitha projektet e vendosura për shqyrtim. Të gjitha propozimet e reja të buxhetit shtyhen deri në një njoftim të dytë.”

By vull