Nuk punoj për sondazhe dhe vlerësime personale, por për një jetë më të mirë të qytetarëve, tha sot kryeministri Dimitar Kovaçevski në përgjigje të pyetjes së një gazetari të pyetur për koment për anketën e fundit të “Fokus”.
– E pashë sondazhin. Së pari ju thashë që nuk e kryej punën time në sondazhe dhe vlerësime personale, këtë e kam thënë disa herë. Unë u bëra kryetar i Qeverisë në një periudhë jashtëzakonisht të vështirë për vendin, në kohën kur ishim në telashe ekonomike dhe energjetike dhe më pak se një muaj pas formimit të Qeverisë filloi lufta në Ukrainë. Ajo që u fokusova së bashku me ministrat ishte përballja me krizën energjetike, të cilën mendoj se ia dolëm ta përballonim në mënyrë cilësore, duke u përballur me krizën ekonomike, e dija që pas një pandemie të tillë Corona që do të kishte presione inflacioniste dhe prandaj kemi punuar me sindikatat për rritjen e pagës minimale, për rritjen e pensioneve dhe e gjithë kjo ka kontribuar që qytetarët tanë të përballojnë një krizë të rëndë në mënyrën më të mirë në ato kushte.

By vull