Vranësira me reshje të kohëpaskohshme shiu, shi sporadik me bubullima, reshje të dendura dhe stuhi lokale dhe bubullima më të forta ka të ngjarë të ketë në Dalmaci, veçanërisht në jug, parashikon sot për Kroacinë Instituti Hidrometeorologjik Shtetëror Kroat.

Për shkak të rrezikut të shiut të rrëmbyeshëm dhe stuhive, paralajmërimi portokalli për ditën e sotme është lëshuar në lindje të Kroacisë, Gorski kotar dhe Lika, në bregdetin nga Zadari në Dubrovnik dhe në brendësi të Dalmatit. Mundësi më të mëdha për stuhi janë në lindje dhe veçanërisht në jug të vendit, ku është shpallur paralajmërimi portokalli.

Ekziston mundësia e stuhive të forta që mund të shkaktojnë dëme të mëdha. Vërshimet e lokalizuara, erëra të forta dhe breshër janë të mundshme, thuhet në paralajmërim.

By vull