Përfaqësuesi special i BE-së për dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, Miroslav Lajçak, së bashku me përfaqësuesin e SHBA-së për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, do të vizitojnë Beogradin dhe Prishtinën të shtunën, më 21 tetor. Përfaqësuesit e BE-së dhe SHBA-së do të kenë takime me presidentin serb Aleksandar Vuçiq dhe kryeministrin e Kosovës Albin Kurti, tha zëdhënësi i BE-së, Peter Stano.

Lajçak do të mbërrijë me këshilltarët e politikës së jashtme dhe sigurisë të presidentit francez, kancelares gjermane dhe kryeministrit italian Emmanuel Bonn, Jens Pletner dhe Françeska Thal.

Qëllimi i kësaj vizite, siç u tha, është të arrihet progres konkret në zbatimin e Marrëveshjes në rrugën e normalizimit dhe deeskalimit pas ngjarjeve të fundit.

BE-ja, vendet e saj anëtare dhe SHBA-ja mbeten, siç u tha, mbështetje e fortë për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, si dhe për të ardhmen evropiane të të gjithë rajonit.

“Ne kemi pritshmëri të qarta se të dyja palët do të vazhdojnë procesin e normalizimit dhe do t’i përmbushin detyrimet e tyre pa vonesë dhe kushte, thuhet në deklaratë.

By vull