Nga partia VMRO-DPMNE thonë se për shkak të kryeministrit të paaftë Dimitar Kovaçevski, Maqedonia ka rënie të pagave reale dhe rritje të kostos së jetesës.

“Në vitin 2022, paga reale ra me 5%. Këtë vit, në shtator krahasuar me shtatorin e vitit të kaluar, kostoja e jetesës është rritur me 6.6%, ndërsa çmimet e shitjes me pakicë me 4.7%. Me SDS-në, pagat po ulen dhe kostoja e jetesës po rritet. Kovaçevskit nuk i mjafton që e ka sjellë popullin në prag të varfërisë, ndaj pas rënies së pagave dhe rritjes së kostos së jetesës, e ka rritur TVSH-në për mbi 1000 produkte”, thonë nga VMRO-DPMNE.

Sipas tyre, këtë muaj kostoja e jetesës do të jetë edhe më e lartë dhe do të rritet në mënyrë permanente.

“Për shkak të Kovaçevskit, i cili dëshiron të mbushë buxhetin, kjo qeveri vjedh nga taksa e rritur për konsumatorët fundorë – qytetarët që blejnë ushqime për fëmijë, djathëra, djathëra dhe ushqime të tjera bazë. Qeveria ka humbur lidhjen me realitetin shumë kohë më parë, është koha për të hequr qafe Ilindenskën. Ndryshimet janë domosdoshmëri”, shton VMRO-DPMNE.

By vull