Me këto pajisje, është e mundur të hiqni automjetin edhe në vende të vështira për t’u arritur.

Shërbimi klasik i merimangës funksionon ekskluzivisht jashtë, ku ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të manovruar me pajisje të ngathët. Megjithatë, kjo mund të ndryshojë së shpejti. Kompania franceze Multitract ofron pajisje të automatizuara për manovrimin e automjeteve në hapësira të ngushta.

 

 

Është një mjet me një rampë të përshtatur posaçërisht që lejon mjetin të ngrihet nga fundi dhe më pas mjeti të manovrohet më lehtë në pozicionin e tij përfundimtar. Sistemi thuhet se ekziston për dhjetë vjet dhe kohët e fundit është përdorur gjithnjë e më shumë nga shërbimet britanike të spiunazhit.

Ky sistem është veçanërisht i dobishëm në garazhet publike ku nuk është e mundur të ngrihet makina me një vinç klasik me një sistem ngritjeje për shkak të lartësisë. Ky sistem robotik e ngre mjetin nga platforma dhe e transporton në kamionin tërheqës ku ngarkohet së bashku me mjetin.

Efektiviteti i këtij sistemi mund të shihet në shembullin e Range Rover. Gjegjësisht, SUV-ja duhej të tërhiqej për shkak të një avarie dhe askush nuk mund ta bënte këtë pa rrezikun e shkaktimit të një defekti të kutisë së shpejtësisë. Isttract e kreu punën shpejt dhe plotësisht në mënyrë të sigurt.

 

 

Oferta përfshin disa sisteme Easttract me një kapacitet deri në 3.5 tonë të mundësuar nga një motor 35 HP Briggs & Stratton, shkruan The Drive .

By vull