Ushtria amerikane planifikon të lëvizë anijet dhe avionët luftarakë të marinës amerikane më pranë Izraelit si shenjë mbështetjeje, sipas dy zyrtarëve amerikanë të njohur me planifikimin, raportoi NBC.

Lëvizjet mund të fillonin menjëherë, por të gjitha asetet, konkretisht anijet, nuk do të ishin në vend për disa ditë.

SHBA po punon gjithashtu në plane për një evakuim të mundshëm jo-luftëtar – duke ndihmuar amerikanët të dalin nga Izraeli. Asgjë nuk është vendosur apo urdhëruar, por zyrtarët po punojnë për opsione, duke përfshirë atë që përfshin vendosjen e disa amerikanëve në anijet e marinës për t’i çuar në siguri.

By vull