Punëtorët në Gjermaninë lindore ende paguhen më pak se në perëndim, më shumë se 30 vjet pas ribashkimit, sipas një studimi nga instituti ekonomik ifo.

Në vitin 2022, punëtorët në ish-Republikën Federale të Gjermanisë fitonin mesatarisht 31,40 € në orë, dhe ata në ish-Republikën Demokratike Gjermane 26,60 €.

Burimi i dy të tretave të hendekut të pagave qëndron në dallimet strukturore ekonomike, sipas pretendimeve të ifo. Kur merren parasysh dallimet strukturore, hendeku i pagave zvogëlohet nga 15 në pesë përqind, thekson ekonomisti i Ifo Joachim Ragnitz.

By vull