Një burrë indian, i cili prej gati 40 vitesh është ndarë nga gruaja e tij, ka marrë “lajme të këqija” nga Gjykata e Lartë, e cila ka vendosur të refuzojë kërkesën e tij për divorc.

Ndoshta historia nuk do të tingëllonte e pazakontë nëse burri nuk do të ishte përpjekur t’i jepte fund martesës për 27 vitet e fundit, por pa dobi.

Divorci është një “temë tabu” në Indi, ku anulimet ligjore zakonisht merren në rastet e dhunës ose mizorisë së provuar nga një bashkëshort, raporton Oddity Central .

Pra, oficeri në pension i forcave ajrore Nirmal Singh Panesar (89) nuk mund të gjejë një zgjidhje edhe pse ai pretendon se “nuk është e mundur të shpëtojë” martesën e tij me mësuesin në pension Paramjit Kaur (82).

Të dy u martuan në vitin 1963 dhe kanë tre fëmijë, dy vajza dhe një djalë. Martesa funksionoi normalisht derisa Nirmali u transferua në një qytet tjetër dhe gruaja e tij nuk donte të bashkohej me të, por qëndroi me prindërit dhe fëmijët e saj.

Pavarësisht përpjekjeve për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve, martesa u “shpërbërë” në vitin 1996, kur bashkëshorti bëri kërkesën për divorc në Gjykatën e Rrethit.

Katër vjet më vonë ai mori një vendim pozitiv, por ai u rrëzua pas apelit të gruas, e cila pretendonte se kishte bërë gjithçka që kishte në dorë për të ruajtur “marrëdhënien e shenjtë”.

Që atëherë, Nirmal ka mbrojtur çështjen e tij në gjykata, përfshirë Gjykatën e Lartë. Në fillim të këtij muaji, ai u refuzua përsëri pasi gjyqtarët gjetën se nuk kishte arsye të mjaftueshme për divorc, megjithëse bashkimi nuk mund të rivendosej.

“Për mendimin tonë, nuk duhet të anashkalojmë faktin se institucioni i martesës zë një vend të rëndësishëm dhe luan një rol të rëndësishëm në shoqëri”, thuhet në aktgjykim.

Gjyqtarët kanë marrë parasysh edhe pozicionin e bashkëshortes. Gruaja pohoi se është e gatshme të kujdeset për burrin e saj edhe në pleqëri, pavarësisht se ata janë ndarë prej dekadash.

By vull