Vendkalimi kufitar ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në Jarinje është plotësisht i hapur për qarkullim mëngjesin e sotëm, pothuajse një muaj pasi ishte mbyllur, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Prishtina.

Zëvendësdrejtori i Policisë së Kosovës për rajonin verior, Veton Elshani, ka thënë për media se kjo pikë kufitare është plotësisht e hapur për hyrje dhe dalje nga Kosova mëngjesin e sotëm në orën 08:30.

Vendkalimi kufitar në Jarinje, si dhe ai në Bërnjak – që ndodhet në veriun me shumicë serbe të Kosovës – u mbyllën nga autoritetet e Kosovës më 24 shtator, pas një sulmi të armatosur nga një grup serb ndaj policisë së Kosovës, në të cilin një polic dhe tre policë. oficerët u vranë, sulmuesit. Autoritetet e Kosovës e cilësuan këtë sulm si terrorist dhe fajësuan Beogradin zyrtar për përgatitjen dhe zbatimin e tij.

Bërnjaku ishte tashmë i hapur për hyrje/dalje më 4 tetor, ndërsa Jarinja ishte e bllokuar për të hyrë në Kosovë dhe ishte e hapur vetëm për dalje.

By vull