Tenisti më i mirë në botë, Novak Gjokoviç, e gjeti veten në mënyrë të panevojshme në qendër të një beteje politike në Kroaci. Presidenti i vendit, Zoran Milanoviç, ka komentuar asin serb për një përplasje verbale me kryeministrin Andrej Plenkoviq.

Plenkoviç pa finalen e Kupës së Botës së Rugbit në Paris, ku u takua me Novak Gjokoviç dhe bëri një foto, vetëm disa ditë pasi Kroacia votoi kundër një armëpushimi në Gaza në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së.

“Ne presim që dramaturgu ynë i madh (nënkupton kryeministrin Plenkoviç) të na thotë se çfarë kanë bërë. Plenkovic ka bërë një foto me Novak Gjokovic. Ai, meqë ra fjala, është ai rusofil. Një atlet gjenial, për të cilin, në parim, rrënjos, por një rusofil. Në të njëjtën kohë, ai Plenkoviç po lufton me ata deputetë që votuan kundër përfshirjes së Kroacisë në luftë dhe stërvitjes ushtarake për ushtarët tanë në Ukrainë – sepse ata mbrojnë interesat kroate – por, prandaj, ai nuk e ka problem të bëjë foto me njerëz që janë hapur. në anën e Moskës”, tha presidenti i Kroacisë.

Novak Gjokoviç nuk e ka shprehur asnjëherë mendimin e tij personal për situatën në botë.

By vull