Një protestë e re e pensionistëve nga Tetova është mbajtur sonte në sheshin e qytetit pas tre javësh pushim, nga e cila kërkuan sërish pensione më të larta. Pensionistët thanë se pensionet tani duhet të rriten edhe më linear dhe të jenë 5000 denarë për shkak të rritjes së çmimeve të ushqimeve. Ata gjithashtu mendojnë se pensioni minimal duhet të jetë 20 mijë denarë.

– Me atë rritje prej 5.3 për qind, edhe një herë dëshmuan arrogancën e tyre, nuk na poshtëruan, nuk na nënvlerësuan. Ata donin të na kapnin në fitnes, por as në këtë nuk ia dolën. Ata përdorin gënjeshtra, thonë se dikush po na manipulon. Dhe ne deklaruam se këto protesta nuk janë partiake. Nuk na intereson partia dhe politika. Ne po luftojmë për të drejtat tona, që është për të na siguruar një jetë dinjitoze. Nuk na shikojnë në sy dhe nuk gënjejnë. Kërkojmë rritje lineare të pensioneve sepse ato 3500 denarë i hëngri inflacioni. Kur të ketë 78 për qind rritje për ta dhe 400 euro që kanë shpallur nga 1 janari, mirë, do të duhet të jetë edhe për ne. Municioni nuk është harxhuar akoma, po vijnë zgjedhjet. Ata e dinë që ne jemi makina më e madhe e votimit. Atëherë do të përdorim armën tonë më të madhe, stilolapsin, tha Lençe Simovska në fjalimin e tij para pensionistëve.

Dragan Ugrinovski, koordinator i bordit iniciativ të republikës për protestat e pensionistëve, për herë të parë erdhi në Tetovë për t’i mbështetur pensionistët.

– Kërkojmë praninë e detyrueshme të të paktën dy përfaqësuesve tanë në grupin e punës që punon për metodologjinë e paketës. Edhe pse nuk refuzojnë, punojnë me dyer të mbyllura, nuk kanë dalë me asnjë propozim apo pako për dy muaj, por ne dhe presidenti Stanka nuk jemi të interesuar t’i ndihmojmë pensionistët, do të kërkojmë edhe dorëheqjen e tyre, theksoi ai. në adresën e pensionistëve të tubuar, Dragan Ugrinovski.

Pensionistët e Tetovës paralajmëruan protesta më radikale.

– Të enjten më 12 tetor do të bllokojmë hyrjen në Tetovë në orën 9:00 të mëngjesit afër Monopolit. Për këtë është raportuar edhe në polici, ka bërë të ditur Lençe Simovska.

Gjatë muajve të verës, pensionistët u mblodhën në rrethin e Shoqatës së Pensionistëve, protestuan publikisht dhe kërkuan rritjen e pensioneve. Nga data 7 shtator deri më 15 shtator ata zhvilluan edhe disa protesta në sheshin e qytetit.

By vull