Qeveria e Serbisë i dërgoi Presidentit të Republikës propozim të arsyetuar për shpërndarjen e Kuvendit Popullor dhe shpalljen e zgjedhjeve për deputetë, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Beogradi.

Mbajtja e zgjedhjeve të reja parlamentare në rrethanat ekzistuese do të siguronte një shkallë më të lartë të demokracisë, duke reduktuar tensionet e krijuara midis opsioneve kundërshtare në shoqëri, duke refuzuar ekskluzivitetin dhe gjuhën e urrejtjes dhe duke afirmuar të drejtën për të shprehur lirisht mendime dhe pikëpamje për çështje të caktuara politike, ekonomike dhe të tjera. duke përfshirë edhe afirmimin e mëtejmë të vlerave evropiane, thuhet në njoftimin e Qeverisë së Serbisë.

Në propozimin për shpërndarjen e parlamentit, ndër të tjera thuhet se së fundmi ka pasur kërkesa nga një pjesë e opinionit për shpalljen e zgjedhjeve të reja, të jashtëzakonshme për deputetë dhe se më 11 shtator një pjesë e opozitës. Partitë politike i paraqitën një kërkesë të tillë Presidentit të Republikës.

By vull