Kryeministri shqiptar Edi Rama, në fjalën e tij në Komisionin Europian në hapjen e forumit “Global Gateway”, foli për sfidat aktuale të Europës si dhe për prioritetet e zhvillimit dhe tha se Shqipëria dhe Ballkani Perëndimor duhet të jenë pjesë integrale. të programeve të financimit evropian, raporton abcnews.al.

– Kjo është martesa më e vështirë, por ia vlen. Kam pasur disa dështime në martesë, por pasi të gjej të duhurën dhe të jem i lumtur me të, besoj se kjo do t’i ndodhë Shqipërisë dhe të tjerëve kur të martohen me BE. Do t’ju them një fakt të vogël, sepse dua ta dini se e gjithë buzëqeshja ime, e gjithë dashuria ime, gjithçka për Evropën dhe Bashkimin Evropian është e pakushtëzuar, por nuk është e pamend, tha Rama.

Vetëm mendoni, theksoi ai, se ne jemi të rrethuar nga kufijtë e BE-së dhe “fqinjët tanë nga BE marrin 4517 euro për frymë nga vetë Bashkimi Evropian, dhe ajo që ne marrim jo në E, pa B është vetëm 138 euro për person”. .

– Është një zbrazëti shumë e madhe që e mbushim me dashuri, që e mbushim me shpresë, që e mbushim me ambicie, që e mbushim me ide shumë të qarta që nuk ka asgjë më të mirë që mund të lëmë pas fëmijët tanë, por sinqerisht shpresoj që atë që kryetari i Komisionit dhe ky komision po punojnë fort për ta bërë, do t’ia dalin sepse në fund të fundit fëmijët tanë duhet të trashëgojnë jo vetëm testamentin e dashurisë, por edhe dëshminë se kjo martesë është e vetmja që ia vlen. , tha ndër të tjera Rama.

Ai gjithashtu theksoi se reformat dhe demokratizimi i mëtejshëm janë të nevojshëm.

By vull