Administrata e presidentit amerikan Joe Biden ka vendosur sanksione kundër dhjetë anëtarëve, operativëve dhe mbështetësve financiarë të Hamasit, me qëllim që të parandalojë financimin e organizatës militante palestineze.

Sanksionet, sipas një deklarate nga Departamenti i Thesarit i SHBA-së, kishin në shënjestër “portofoli i investimeve sekrete të Hamasit”, të cilin grupi militant e përdori për të fshehur provat se kush po përdorte fondet, si dhe shkëmbimet e monedhave virtuale që Hamasi përdorte për të mbledhur fonde. dhe transferimin e fondeve.

“Shtetet e Bashkuara po ndërmarrin veprime të shpejta dhe vendimtare kundër atyre që financojnë Hamasin dhe ndërmjetësuesit e tij pas masakrës brutale dhe të pamatur të civilëve izraelitë, përfshirë fëmijët,” tha Departamenti i Thesarit të SHBA në një deklaratë.

Sanksionet, të vendosura për sulmin e Hamasit ndaj Izraelit, synojnë nëntë individë dhe një entitet me bazë në Gaza dhe gjetkë, duke përfshirë Sudanin, Turqinë, Algjerinë dhe Katarin.

By vull