Tesla do të tërheqë rreth 55,000 modele Model X të prodhuara midis 2021 dhe 2023.

Administrata Kombëtare Amerikane për Sigurinë e Trafikut në Autostrada (NHTSA) tha këtë, dhe arsyeja është se kontrollori i automjetit ndoshta nuk mund të zbulojë lëngun e ulët të frenave dhe nuk tregon një dritë paralajmëruese.

Tesla lëshoi ​​​​një përditësim falas të softuerit mbi ajër (OTA) për të rregulluar problemin, tha NHTSA në një deklaratë, raporton Reuters.

Rregullatori amerikan shtoi se Tesla nuk është në dijeni të ndonjë aksidenti, lëndimi ose vdekjeje që mund të lidhet me defektin në automjetet Model X.

By vull