Deri në mëngjesin e sotëm janë regjistruar tridhjetë mijë të interesuar për vaksinën e gripit sezonal, e cila fillon nesër, ka konfirmuar për MPB-në, Aleksandar Petliçkovski, kryetar i Komisionit për Sëmundje Infektive.

– Vaksinimi do të bëhet në të gjitha qendrat e shëndetit publik në të gjithë vendin. Kjo është një total prej 40 lokacionesh në të gjithë vendin. Në Shkup, në katër pika vaksinimi. Qendra e Shëndetit Publik dhe poliklinikat Bukuresht, Idadia dhe Bit Pazar. Po ashtu, në Qendrën për shëndet publik është edhe një pikë tjetër, vetëm për punëtorët shëndetësorë, tha Petliçkovski.

Janë në dispozicion 60,000 doza vaksinash.

By vull