Në ngjarjen Lenovo Tech World ’23, Motorola zbuloi disa koncepte interesante që mund të mos shohin kurrë dritën e ditës, duke përfshirë një prototip “ekrani adaptiv” që mund të përdoret në formën e një celulari modern, si një byzylyk “i zgjuar”.

Kjo pajisje duket si një version më i avancuar i prototipit që Lenovo prezantoi në 2016.

Përveç kësaj, kompania theksoi disa veçori të AI për pajisjet Lenovo që tashmë mund të blihen.


Koncepti i ri është një smartphone i rrotullueshëm me një ekran FHD+ pOLED, i cili mund të përkulet dhe të formohet në forma të ndryshme në varësi të nevojave të përdoruesit. Gjithashtu, pajisja mund të “drejtohet” plotësisht dhe të përdoret si një smartphone modern, por mund të paloset dhe të vendoset në një tavolinë si mbajtëse. Opsioni i tretë është ta vendosni pajisjen në kyçin tuaj si byzylyk.

Koncepti ka një ekran 6.9 inç dhe ofron një “përvojë të plotë Android” ashtu si çdo smartphone që përdor sistemin operativ të Google. Pajisja gjithashtu mund të shndërrohet në një formë kompakte të Android në një ekran 4.6 inç.


Megjithatë, ky koncept nuk duhet pritur së shpejti në treg, por Lenovo dëshmon se nuk ka frikë nga eksperimentet.

By vull