Beogradi nuk e njeh Kosovën dhe nuk mund t’i dorëzojë Prishtinës njeriun përgjegjës për organizimin e grupit të frontit në veri të Kosovës, tha presidenti serb Aleksandar Vuçiç për Sky News, duke mohuar një rol në dhunën e fundit, dhe kryeministri i Kosovës i tha të njëjtave media se Serbia u përpoq të provokojnë një luftë.

Në një intervistë për Sky News, Vuçiq tha se “është gjithmonë më e lehtë të fajësohet Beogradi” për pretendimet e Prishtinës se Beogradi së fundmi kishte planifikuar aksionin e grupit paramilitar në fshatin Banjska në veri të Kosovës.

“Kush do ta besojë se në fakt diçka është ndryshe, pothuajse askush”, tha Vuçiq, duke insistuar se edhe Policia e Kosovës përdor armë të prodhuara në Serbi, por se Serbia nuk ia ka shitur. Beogradi nuk mund t’i dorëzojë Prishtinës ish-nënkryetarin e Listës Serbe, Milan Radojçiq, i cili e pranoi organizimin e grupit paramilitar, sepse Beogradi nuk e njeh Kosovën.

By vull