Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë sot se pret që pas dy-tre ditësh të shkojë sërish në Bruksel për bisedime me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, por për këtë nuk mund të flasë për momentin sepse është dakorduar. më pas, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Beogradi.

Duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari në Leskovc, nëse do të ketë reagim ndaj fjalimit të kryeministres Ana Brnabiq në seancën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së dhe nëse pret që dialogu mes Beogradit dhe Prishtinës të vazhdojë, Vuçiq tha se Serbia nuk mund të ndryshojë asgjë përveçse të luftojë dhe thotë. e vërteta.

– Kryeministrja Brnabiq bëri një punë të mirë (në OKB) dhe reagoi mirë, replikoi shumë mirë, por a do të ndryshojë kjo qëndrimin e fuqive të mëdha, jo, nuk do. Nëse do të isha analist, do të mund të komentoja qëndrimet e fuqive të mëdha që mund të dëgjoni. Meqë nuk jam, nuk mund ta bëj këtë, sepse me pikëpamjet e mia vetëm do ta dëmtoja vendin, por diku kam vërejtur një ekuilibër, e diku një fanatizëm të fortë kundër interesave të Serbisë, tha Vuçiq.

By vull