Rregullatori gjerman ka njoftuar se ka hapur një hetim ndaj Coca-Cola Europacific Partners Deutschland mbi dyshimet se ajo shtyp konkurrencën në Gjermani dhe tregjet fqinje me politikën e saj të çmimeve.

Së pari, ata do të shqyrtojnë nëse Coca-Cola dominon tregun për pijet kola dhe pijet freskuese të gazuara, pasi kompanitë dominuese i nënshtrohen rregulloreve të veçanta të konkurrencës në treg.

Ajo do të hetojë gjithashtu nëse struktura e zbritjeve të Coca-Cola-s ofron stimuj për shitësit e ushqimeve për të blerë, shfaqur në mënyrë të dukshme ose reklamuar të gjithë gamën e produkteve të saj, duke përfshirë Fanta dhe Sprite, dhe jo vetëm pije cola.

Këto kushte përfundimisht mund të mbytin konkurrencën, duke kufizuar aftësinë e prodhuesve të tjerë për të konkurruar me Coca-Cola-n edhe në tregjet fqinje, thuhet në deklaratë.

By vull