Çmimi me shumicë i lëngut të portokallit u hodh në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave në SHBA të martën.

Arsyeja kryesore për këtë është niveli i inventarëve, të cilët janë pothuajse përgjysmuar (-46 për qind) krahasuar me vitin e kaluar në të njëjtën kohë, raporton Figaro.

Kontratat e së ardhmes të lëngut të portokallit të ngrirë dhe të koncentruar në bursën e Çikagos për dorëzimin e nëntorit u rritën në 4,3195 dollarë për paund (rreth 450 gram) nga mbyllja e së martës prej 417,70 dollarësh, më shumë se dyfishuar (+102 përqind) krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, raportoi Tanjug.

Në uljen e furnizimeve ka ndikuar edhe fakti se Florida u godit nga dy uragane të forta në shtator dhe nëntor të vitit të kaluar, të cilët ndikuan në rënien e parakohshme të mijëra frutave, si dhe përhapjen e sëmundjes së dragoit të verdhë, e cila ndikon në pjekjen. të agrumeve dhe bën që ato të bien para kohe.të frutave.

By vull