Ministri i Shëndetësisë Beros, me rastin e pacientëve të sapo pranuar për shkak të konsumimit të ujit mineral të kontaminuar, i ka vizituar pacientët në KBC Zagreb dhe ka bërë deklarata, njofton Ministria e Shëndetësisë e Kroacisë.

Pasi një person ishte shtruar më parë në një spital në Rijekë për shkak të dyshimit për lëndim kimik të ezofagut për shkak të konsumimit të ujit mineral të kontaminuar në një kafene në Rijekë, mediat raportuan dy raste të reja të helmimit sonte, dhe pacientët u vendosën në KBC. Zagreb, raportoi Index .

“Rasti i parë ka qenë në Rijekë. Këto janë lëndime të rënda, gërryese. Gjendja e tij po monitorohet, është stabil”, tha ai. Berosh thotë se në rastin e dytë situata është stabile. Në rastin e tretë, thotë ai, bëhet fjalë për një 38-vjeçar. Ata thonë se ende nuk e dinë nëse pija është shkaku.

“Më e rëndësishmja është se nuk kemi elementë me të cilët mund të paralajmërojmë publikun që të ketë kujdes me pije të caktuara. Nëse dikush ndjen ndonjë shqetësim, le të thërrasë një mjek”, tha Berosh.

“Nëse kemi informacion për lidhjen e këtyre ngjarjeve, do ta njoftojmë opinionin”, tha ai. Ai thotë se nuk ka kontaktuar me askënd nga Coca-Cola. “Nuk është puna ime”, tha ai. “Edhe pse kishte një rast, nuk ishte shqetësues. Dhe kjo mund të jetë një rastësi, por duhet të jemi jashtëzakonisht të kujdesshëm”, tha ai.

Ai u pyet nëse qytetarët mund të jenë të sigurt. “Nuk mund ta them këtë për momentin, dhe as dikush tjetër. Ne kemi dy pije në dy qytete, të mbushura në dy vende… Më së miri është të pini ujë”, tha ai. “Rasti më i rëndë është në Rijekë. Në rastin e dytë nuk është shqetësues. Dhe e treta është e dyshimtë, ende nuk është vërtetuar”, tha ai.

By vull