Orhan Ibrahimi, ish-deputeti i PDSH-së, me disa bashkëpartiakë, mes tyre edhe Bekim Fazliun, planifikojnë të formojnë një parti të re politike. Siç theksoi Ibrahimi, ideja e tyre është drejtësia, barazia dhe demokracia për shqiptarët.

“Ne po bëjmë përpjekje shumë serioze për të riaktivizuar idenë e madhe të shqiptarëve për liri, barazi, drejtësi dhe demokraci sepse mendojmë se në këtë hapësirë ​​ku jemi sot nuk ka asnjë subjekt politik që interesohet realisht për ato parime dhe që ka. një synim i tillë programor për të çimentuar lirinë e shqiptarëve. Prandaj jemi shumë të vendosur dhe jemi shumë afër vendimit për themelimin e një subjekti që do ta ringjallë atë ide, të cilën e konsiderojmë dytësore në veprimet e palëve”, tha Ibrahimi në një intervistë për Lajm

Ai nuk tha se kur do të jetë e mundur themelimi i partisë dhe shtoi se nuk ka rëndësi se kush do të jetë në krye.

By vull