Në gjykatë nuk kishte kamera, por gazetarët raportuan se çfarë po ndodhte bazuar në informacionet që morën nga salla e gjyqit. Trump, kandidati kryesor për nominimin presidencial republikan në vitin 2024, akuzohet së bashku me dy djemtë e tij dhe gati një duzinë bashkëpunëtor biznesi se kanë fryrë vlerën e aseteve të tij me miliarda dollarë për të siguruar kushte më të favorshme kreditimi dhe sigurimi.

Prokurorja e Përgjithshme Demokratike e Nju Jorkut Letitia James po kërkon të paktën 250 milionë dollarë gjobë, një ndalim të përhershëm kundër Trump dhe djemve të tij Donald Jr. dhe Eric nga të bëjnë biznes në Nju Jork dhe një ndalim pesë-vjeçar të pasurive të paluajtshme komerciale për Trump dhe kompanitë e tij. . Gjykata tashmë ka vendosur që ish-presidenti amerikan është përgjegjës për mashtrimin dhe tani po shqyrton shumën e dëmit, raportoi CNN.

Kur Ndihmës Prokurori i Përgjithshëm Kevin Wallace e pyeti Trumpin nëse ai mbante libra dhe të dhëna të sakta nga gushti 2014 e tutje, ish-presidenti amerikan u përgjigj: “Shpresoj që po, nuk i fsheha raportet. Shpresoj.” Kur Wallace e pyeti nëse mund ta konfirmonte disi këtë, Trump tha se supozoi se librat ishin në rregull.

“Unë mendoj se gjithçka është menaxhuar siç duhet. Unë kam njerëz. Unë i paguaj shumë para, ata janë kontabilistë. Mendoj se ata mbajnë rekorde të mira”, tha ai.

By vull