Ndihma nuk do të jetë e njëjtë, por do të varet nga lartësia e pensioneve – pensionistët nën 14.000, të cilët marrin deri në 14.000, deri në 16.000 dhe deri në 19.000 denarë. Këta do të marrin një shtesë financiare

Të gjithë pensionistët nga kategoritë vulnerabël do të përfitojnë një kompensim fiks në para, me shumë gjasa për gjashtë muaj. Kështu bëri të ditur zëvendëskryeministri Fatmir Bytyqi në vizitën e djeshme në “Utrinski Pechat”, i cili tha se kjo ndihmë financiare do të jetë pjesë e masave kundër krizës që pritet të shpaloset javën e ardhshme nga Qeveria. Ndihma për pensionistët ka të ngjarë të jetë deri në prill 2024.

Bytyqi ka sqaruar se pakoja e re e masave do t’i mbulojë të gjithë pensionistët nga kategoritë e cenueshme të pensioneve, përkatësisht ata që marrin pensione më të ulëta se mesatarja në vend, e cila është pak më shumë se 19 mijë denarë.

“Krijuam disa kategori të pensionistëve, pensionistë nën 14.000, të cilët marrin deri në 14.000, deri në 16.000 dhe deri në 19.000 denarë. Këta do të marrin një ndihmë financiare shtesë siç negociohet nga grupi i punës. Do të marrin kompensim fiks”, tha Bitici.
Ai shtoi se shuma e ndihmës financiare do të jetë e ndryshme për kategori të ndryshme pensionesh.

Në kuadër të masave kundër krizës, sigurohen fonde si shtesë energjie për kategoritë vulnerabël me pensione sociale.
Duke folur për kërkesat e pensionistëve për vendosjen e pensionit minimal, zëvendëskryeministri Bytyqi tha se po bëhen analizat përfundimtare se çfarë do të thotë kjo për fondin pensional.

“Për pensionin minimal po bëhen analizat përfundimtare për të parë nëse ka kushte dhe çfarë do të thotë për fondin pensional. “Fatkeqësisht, kur i analizojmë, shpesh harrojmë numrin e pensionistëve që ishin nën një pension të supozuar minimal,” tha Bytyqi.

By vull