Presioni po rritet mbi Microsoft për të zgjeruar mbështetjen për Windows 10, i cili mbetet më i përdoruri nga të gjitha versionet e sistemit operativ.

Është nisur një peticion, i iniciuar nga Grupi i Kërkimit të Interesit Publik (PIRG) – një komunitet i organizatave jofitimprurëse amerikane dhe kanadeze, duke kërkuar që përditësimet e sigurisë për Windows 10 të vazhdojnë përtej 2025.

Në tekstin e peticionit thuhet se shumë kompjuterë do të bëhen “e-mbeturina” pas tetorit 2025.

Nga rruga, Windows 11 nuk është as i mundur të instalohet në kompjuterë shumë të vjetër për shkak të kërkesave të harduerit, ndërsa Windows 10 funksionon mirë në të njëjtat pajisje. Përveç kësaj, theksohet gjithashtu se miliona nga ata që kanë Windows 10 nuk do të mund të përballonin kompjuterë të rinj.

Përditësimi i fundit i sigurisë për Windows 10, siç është planifikuar nga Microsoft, do të arrijë më 14 tetor 2025, pas së cilës ky version i sistemit operativ popullor do të bëhet gjithnjë e më i rrezikshëm për t’u përdorur.

By vull