Kryeministri shqiptar Edi Rama deklaroi se është “më shumë se krenar për kontributin e Shqipërisë në procesin e vështirë të normalizimit të marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë”.

– Nuk mund të mos jem më shumë se krenar për kontributin vendimtar dhe konkret të Shqipërisë në procesin e vështirë të normalizimit të marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Megjithatë, draft-statuti për Bashkësinë e Komunave me Popullsi Shumicë Serbe (CMU) i pranuar nga Kosova dhe Serbia si dokument i duhur i punës është draft i BE-së, ka shkruar ai në një postim në rrjetet sociale.

“Shqipëria do ta mbështesë fuqishëm Kosovën në zbatimin e Marrëveshjes Themelore dhe do të vazhdojë të luajë rolin e saj në promovimin e paqes, stabilitetit dhe bashkëpunimit rajonal ndërmjet të gjitha vendeve të fqinjësisë sonë”, thekson ai.

Rama bëri të ditur se së shpejti do të udhëtojë në Prishtinë për të shprehur personalisht mbështetjen e tij.
Siç raportojnë mediat shqiptare, propozim-dokumenti që Rama u ka dorëzuar përfaqësuesve të lartë të BE-së është ai që përfaqësuesit evropianë i propozuan kryeministrit të Kosovës Albin Kurti dhe presidentit serb Aleksandar Vuçiq.

By vull