Pronari i Primark, Associated British Foods (ABF) ka vazhduar të fitojë fitime të mëdha pavarësisht krizës së kostos së jetesës, me të ardhurat e grupit për vitin e plotë duke u rritur 16 për qind në 19.7 miliardë paund.

Pronari i markës buxhetore të modës tha se të ardhurat në sektorin e saj të shitjes me pakicë u rritën 17 për qind në 9 miliardë paund pasi klientët u dyndën në dyqanet e rrugëve të mëdha për të kërkuar veshje të përballueshme.

Çmimi i aksionit të ABF ishte rritur me pothuajse tetë për qind këtë pasdite ndërsa tregu në Mbretërinë e Bashkuar iu përgjigj lajmit.

ABF gjithashtu hapi një milion metra katror hapësirë gjatë gjithë vitit, duke përfshirë dyqane në SHBA dhe Irlandën e Veriut.

Duke parë përpara, firma, e cila zotëron gjithashtu marka të tilla si Twinings, tha se pret stabilitet në të gjithë sektorin e saj të ushqimeve pasi inflacioni bie dhe rrit investimet në marketing në markat e saj ndërkombëtare.

Megjithatë, ai paralajmëroi se prodhimi britanik i sheqerit ishte ulur ndjeshëm pasi kushtet e këqija të motit ulën rendimentet e panxharit dhe biznesit iu desh të “merrte burime alternative të shtrenjta furnizimi për të përmirësuar mungesën e prodhimit”.

By vull